Черкаський випускник отримає ₴100 тисяч за друге місце на міжнародній олімпіаді з хімії

Черкаський випускник отримає ₴100 тисяч за друге місце на міжнародній олімпіаді з хімії

Укрінформ
Черкаський випускник Олександр Запорожець отримає з Фонду Президента України 100 тисяч гривень премії за призове місце на Міжнародній олімпіаді з хімії.

Про це повідомляє департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці передає Укрінформ.

«Першим у Черкасах премію у розмірі 100 тис. грн отримає цьогорічний випускник Першої міської гімназії Черкас Олександр Запорожець, який став срібним призером 55-ї Міжнародної олімпіади з хімії та отримав найвищий результат у команді України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вчителька з Волині популяризує математику в TikTok

Нині Запорожець є студентом Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Як повідомлялося, 15 вересня на засіданні уряду було схвалено постанову №959 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Читайте також: Троє українських учителів стали лауреатами Global Teacher Award

Відтепер щорічно переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримуватимуть премії Президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники ЗНО з найвищими результатами – стипендії Президента України (виплачуватимуться щомісячно протягом року у розмірі 10 тис. грн).

Фото: Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-