«Український мартиролог ХХ» поповнився даними про 1470 репресованих

«Український мартиролог ХХ» поповнився даними про 1470 репресованих

Укрінформ
До бази даних «Український мартиролог XX ст.» додали картки з інформацією ще про 1470 жертв репресій в Україні, у тому числі 11 фотодокументів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укрдержархіву.

«Базу даних зазначеного ресурсу було поповнено за наданою інформацією Державними архівами Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Чернігівської областей та Центральним державним архівом вищих органів влади та управління України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, надану інформацію опрацювали фахівці Центрального державного електронного архіву України, і станом на 22 вересня 2021 року в базі даних «Український мартиролог XX ст.» доступна інформація про 74 995 репресованих осіб.

Читайте також: СБУ передала Чехії архіви з доказами репресій проти її громадян у СРСР

Нагадаємо, «Український мартиролог ХХ ст.» – це інформаційно-пошуковий інтернет-проєкт, розміщений на офіційному вебпорталі Державної архівної служби. Він містить стислу інформацію про жертви політичних репресій 1920 - 1950-х років: особисті дані, світлини (якщо збереглися), відомості про реабілітацію, посилання на архів, де зберігаються архівно-слідчі справи та інші дотичні матеріали.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня Державна архівна служба в межах проєкту «Архів українського німого кіно - онлайн» виклала в загальний доступ перші 100 оцифрованих документів Центрального кінофотофоноархіву імені Г. Пшеничного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-