Суд закрив справу проти антимайданівця «Топаза»

Суд закрив справу проти антимайданівця «Топаза»

Укрінформ
Дарницький райсуд Києва закрив кримінальну справу проти антимайданівця Ігната Кромського, відомого за позивним "Топаз" та обвинуваченого у співучасті у викраденні людини в 2014 році, через закінчення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив телефоном з Києва адвокат Кромського Олександр Шадрін.

"Рішення суду ухвалено 21 вересня через закінчення строків давності притягнення обвинуваченого до кримінальної відповідальності", - зазначив Шадрін.

За його словами, щодо обвинувачення Кромського, то йдеться про події 2014 року. Тоді антимайданівці прийняли потерпілого у справі Владислава Іваненка за протестувальника, викрали біля метро, катували в лісі, потім відпустили.

Читайте також: Антимайданівця «Топаза» побили біля суду у Києві і зламали ніс - адвокат

"У 2016 році у Харківському СІЗО проведено одночасний допит Ігната Кромського та потерпілого Владислава Іваненка. На допиті він вказав, що тоді Кромськой врятував йому життя. Але справу не було закрито", - пояснив адвокат.

Він уточнив, що попри те, що вже тоді строк давності закінчився, слідчі ДБР, яким було передано цю справу, направили до суду обвинувальний акт щодо Кромського.

"І тільки зараз суд закрив справу через закінчення строків давності. Кромськой зараз мешкає у Харкові, працює", - зауважив Шадрін.

Читайте також: Антимайданівця «Топаза» затримали у харківському метро

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2021 року в Києві, де було заплановано слухання кримінальної справи проти Кромського-"Топаза" за обвинуваченням за ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), невідомі напали на нього та зламали йому ніс. Постраждалого забрала швидка.

У січні 2018 року Київський райсуд Харкова призначив 31-річному Кромському покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєння низки злочинів навесні 2014 року.

28 вересня 2018 року Жовтневий райсуд Харкова звільнив лідера місцевого антимайдану Кромського з-під варти за "законом Савченко".

24 квітня 2020 року Харківський апеляційний суд визнав його звільнення законним.

28 березня 2014 року Кромськой був затриманий у рамках кримінального провадження за фактом штурму будівлі Харківської ОДА.

У лютому 2014 року він був охоронцем антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-