Ляшко дав доручення задля підвищення зарплат медикам

Ляшко дав доручення задля підвищення зарплат медикам

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко доручив керівникам департаментів охорони здоров’я активно працювати з медичними закладами щодо підготовки до виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського про підвищення зарплат лікарям та медсестрам.

Як передає Укрінформ, про це міністр повідомив у Фейсбуці

За словами Ляшка, "провели чергову, цього разу кластерну, зустріч з керівниками Департаментів охорони здоров’я. Мали дискусію із керівниками ДОЗів Київської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Вінницької, Кіровоградської, Сумської і Чернігівської областей, а також м. Києва".

Як написав міністр, він "доручив керівникам активно працювати з медичними закладами та їх власниками щодо підготовки до виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського про підняття рівня заробітних плат лікарям та медичним сестрам. Адже вперше при підготовці проєкту бюджету на 2022 рік у Програму медичних гарантій закладена заробітна плата медиків від 20 тис. грн для лікарів та 13,5 тис. грн для середніх медичних працівників".

Читайте також: Зеленський обіцяє «мінімалку» для лікарів не менше 20 тисяч

Ляшко наголосив під час зустрічі, що "кошти, які закладені на заробітну плату, не можуть бути використані на оновлення матеріально-технічної бази закладу чи оплату комунальних послуг".

Також, повідомив очільник МОЗ, "проговорили питання запуску в експлуатацію дороговартісного великогабаритного медичного обладнання, яке лікарні отримали для приймальних відділень, які збудовані у рамках програми Президента України «Велике Будывництво». КТ та цифрові рентген-апарати вже мають працювати у всіх закладах без виключень".

У разі необ’єктивного затягування запуску обладнання, наголосив Ляшко, "будемо ініціювати прийняття відповідних управлінських рішень".

Крім того, на зустрічі було обговорене забезпечення киснем, адже "станом на зараз виділено 40 017 ковідних ліжок, з них 38 677 з киснем. За останній тиждень в Україні додано 505 ковідних ліжок з киснем. Ми продовжуємо забезпечувати киснем ліжка, роблячи акцент виключно на централізованому постачанні і забезпеченістю потоків за Британськими стандартами – додаткові майже 400 млн гривень урядової субвенції найближчим часом надійдуть до регіонів".

Читайте також: На медицину в проєкт бюджету заклали більше грошей, ніж цьогоріч - 193 мільярди

За словами міністра, також була обговорена кампанія з вакцинації. Як зауважив Ляшко, "кожен п’ятий дорослий українець вже отримав як мінімум одну дозу вакцини, і будь-хто, хто ще очікує вакцинацію може це зробити без будь-яких обмежень, в той же день. Вже на сьогодні в Україну поставлено 22,5 млн доз вакцин, 11 млн доз доступні наразі для використання, ще як мінімум 16 млн доз буде поставлено до кінця року".

Як додав Ляшко, "з метою популяризації вакцинації серед населення країни МОЗ звернулося до національних операторів телефонного зв’язку, які погодилися долучитися до соціальної ініціативи та розіслати своїм абонентам смс із нагадуванням про можливість вакцинуватися. Жодних персональних даних із медичних систем не надавалось. Інформаційна розсилка для міністерства повністю безоплатна".

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня був опублікований указ Президента Зеленського про встановлення орієнтиру мінімального рівня оплати праці не менш як 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу і не менш як 20 тис. грн для лікарського складу.

Фото: Віктор Ляшко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-