Рада доручила Кабміну проаналізувати забезпечення українців житлом

Рада доручила Кабміну проаналізувати забезпечення українців житлом

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову "Про невідкладні заходи щодо забезпечення реалізації права громадян на житло" (№5251), згідно з якою Кабінету Міністрів доручено провести аналіз стану забезпечення громадян України житлом.

Відповідне рішення підтримали 343 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, постанова передбачає доручення Кабінету Міністрів забезпечити проведення комплексного аналізу стану забезпечення громадян житлом за категоріями, у розрізі областей, міст, об‘єднаних територіальних громад, відомств, а також загалом по країні щодо кількості громадян, які перебувають у чергах. Уряду також доручається провести аналіз коштів, необхідних для забезпечення громадян житлом з урахуванням середньої вартості житла на відповідній території.

Окрім того, Кабмін зобов’язаний проаналізувати стан середнього та максимального строку перебування на обліку громадян, динаміки руху житлової черги по роках з 1991 року, а також статистики отримання житла громадянами за останні 10 років.

Читайте також: Лапутіна сподівається, що ВР підтримає у проєкті бюджету 5,5 мільярда на житло для ветеранів

Водночас, згідно з постановою, передбачається здійснити верифікацію отриманої інформації Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством цифрової трансформації України та іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади із відповідними державними реєстрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-