Меморіальний центр «Бабин Яр» запустив онлайн-платформу для шкіл

Меморіальний центр «Бабин Яр» запустив онлайн-платформу для шкіл

Укрінформ
Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» запустив онлайн-платформу «Червона точка пам’яті» для вивчення і дослідження історії періоду Другої світової війни та Голокосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство овіти і науки.

Платформа створена як помічник учителям історії. Вона пропонує нову методику викладання шкільного предмета - інтерактивну та цікаву для учнів. Платформа і методичні матеріали для роботи з її освітніми проєктами схвалені МОН.

Основою проєктів на платформі «Червона точка пам’яті» є учнівський краудсорсинг. Участь у них заснована на дослідницькому підході – роботі з першоджерелами.

"Уже зараз у режимі реального часу школярі разом із вчителями документують локальну та регіональну історію Другої світової війни та Голокосту, використовуючи власні смартфони. Записують спогади очевидців, оцифровують музейні експонати й артефакти з домашніх архівів, шукають інформацію про місцеві пам’ятники жертвам Голокосту. Усі записані свідчення й оцифровані пам’ятки додаються на платформу та стають червоними точками на карті, які складаються в спільну єдину історію", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру в телеефірі оголосять хвилину мовчання

Основний принцип роботи школяра із платформою – вивчення через емпатію.

"На відміну від традиційного підходу, робота з платформою забезпечує переживання досвіду історичних подій завдяки зануренню в історію своєї сім’ї та, як наслідок, емпатії, як відчували події тих часів близькі та родичі дитини", - пояснили в МОН.

Читайте також: Штайнмаєр приїде в Україну на роковини трагедії Бабиного Яру

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» прагне сприяти формуванню суспільства, у якому неможливе повторення трагедії, подібної до Голокосту, а також закликає учителів залучати учнів до роботи з платформою та збагачувати уроки історії проєктними, дослідницькими методами.

Як повідомляв Укрінформ, 29-30 вересня, у 80-ті роковини масових розстрілів в Бабиному Яру у Києві, відбудуться пам’ятні заходи, які організовують Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр», Інститут історії України НАНУ за підтримки Світового конгресу українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-