В Україні чверть реанімаційних ліжок зайняті хворими на COVID-19

В Україні чверть реанімаційних ліжок зайняті хворими на COVID-19

Укрінформ
В українських лікарнях 27% реанімаційних ліжок зайняті хворими на COVID-19. Навантаження на систему охорони здоров’я залишається контрольованим.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від парламентської фракції “Слуга народу” Михайло Радуцький повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“В цілому по країні навантаження на систему охорони здоров’я залишається контрольованим. Реанімаційні ліжка зайняті на 27%, ліжка з підведеним киснем – на 22%, апарати ШВЛ – на 10%”, - зазначив парламентарій.

Водночас він висловив занепокоєння стрімким зростанням кількості хворих упродовж цього тижня. Радуцький підкреслив, що 17 вересня в Україні зафіксована найбільша кількість нових хворих на COVID-19 за останні чотири місяці. “Лише за цей тиждень пацієнтів із коронавірусом стало удвічі більше: у понеділок – 3,3 тис осіб, минулої доби – 6,6 тис. Як ми і прогнозували, епідеміологічна ситуація у вересні почала стрімко погіршуватися”, - підкреслив депутат.

Читайте також: Радуцький пропонує, щоб «швидкі» супроводжувала поліція

Він зазначив, що наразі найбільш тривожні показники у Чернівецькій, Волинській, Закарпатській та Тернопільській областях. За словами голови парламентського медкомітету, найближчим часом ці регіони можуть із “зеленої” зони одразу перейти до “червоної”.

Окрім цього, за даними, наведеними Радуцьким, за кількістю хворих на 100 тис. населення лідирують Чернівецька та Луганська області. “Найбільша зайнятість ліжок з киснем у Чернівецькій (55%) та Тернопільській (40%) областях. Переконаний, що місцева влада має не чекати подальшого різкого погіршення епідситуації, а оперативно реагувати: посилювати контроль за основними правилами карантину, готуватись до відкриття додаткових ліжок у “ковідних” відділеннях ”, - додав народний депутат.

Крім цього, Радуцький висловив обурення зниженням темпів вакцинації і закликав громадян робити щеплення. “Як наслідок, найближчим часом нам доведеться вести війну на два фронти: з коронавірусом та небажанням людей вакцинуватися. Противникам вакцин слід нарешті зрозуміти, що епідемія – це не лише сто життів, які ми втрачаємо щоденно. Це тисячі скалічених людей, які все життя відчуватимуть наслідки важкої хвороби. Це ще й шалені бюджетні видатки”, - наголосив парламентарій.

Радуцький розповів, що цього року держава вже витратила понад 30 млрд грн на боротьбу з COVID-19. За його словами, найближчим часом Верховна Рада планує перерозподілити додаткові надходження до держбюджету у розмірі 40 млрд грн. Із них 2 млрд грн фракція “Слуга народу” пропонує спрямувати на фінансування програми медичних гарантій, зокрема на лікування COVID-19. “Ці витрати фінансує увесь український народ – епідемія б’є по кишені кожного. Єдиний спосіб зберегти ці кошти – тотальна вакцинація”, - підсумував голова комітету.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу зафіксували 6 624 випадки коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-