Уряд звільнив Фоменко з посади заступниці міністра культури

Уряд звільнив Фоменко з посади заступниці міністра культури

Укрінформ
Кабінет Міністрів звільнив Світлану Фоменко з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції.

Як повідомляє Укрінформ, відповідне розпорядження оприлюднене на Урядовому порталі.

«Звільнити Фоменко Світлану Валеріївну з посади заступника міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції відповідно до абзацу першого частини другої статті 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», - йдеться у документі .

Фоменко з квітня 2016 року обіймала посаду першого заступника міністра культури України. З 2 січня по 28 березня 2020 року – заступника міністра культури, молоді та спорту України з питань європейської інтеграції.

Читайте також: На підтримку українського проєкту на Венеціанській бієнале виділили ₴8 мільйонів — МКІП

З 10 березня по 28 березня 2020 року – т. в. о. міністра культури, молоді та спорту.

З 29 березня 2020 року уряд призначив її заступником міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції, а з 29 березня по 4 червня 2020 року – т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України.

Після призначення Олександра Ткаченко міністром культури та інформаційної політики Фоменко знову обійняла посаду заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції.

Згідно з частиною першою статті 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», міністр має першого заступника та заступників, один з яких є заступником з питань боротьби з корупцією. Відповідно до абзацу першого частини другої цієї ж статті, перший заступник міністра, заступники міністра призначаються на посади та звільняються з посад Кабінетом Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра відповідно до пропозицій відповідного міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-