Малозабезпечені з 1 січня отримають допомогу на відкриття бізнесу – Лазебна

Малозабезпечені з 1 січня отримають допомогу на відкриття бізнесу – Лазебна

Укрінформ
В Україні з 1 січня 2022 року буде впроваджуватися державна програма, в рамках якої малозабезпечені громадяни зможуть отримати підтримку на соціальне підприємництво.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна під час виступу на V Українському жіночому конгресі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з 1 січня наступного року будемо впроваджувати програму для підтримки малозабезпечених – це соціальне підприємництво. Тобто ми будемо оплачувати рахунки на придбання обладнання, матеріалів для заснування власного бізнесу», - сказала Лазебна.

Вона поінформувала, що ця програма пілотувалася у трьох областях і показала хороші результати.

Читайте також: Лазебна розповіла, кому підвищать пенсії з нового року

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив соціальну програму, яка передбачає надання фінансової допомоги малозабезпеченим родинам для здобуття економічної незалежності. В її основу покладено принцип дій, реалізований у пілотному проєкті Міністерства соціальної політики «Рука допомоги», що проводився за підтримки Світового банку у 2017-2019 роках.

Програмою передбачається надання допомоги розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. У Мінсоцполітики пояснили, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто, сума до повернення зменшуватиметься з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-