Офіс генпрокурора розслідує 297 кримінальних правопорушень щодо журналістів

Офіс генпрокурора розслідує 297 кримінальних правопорушень щодо журналістів

Укрінформ
З початку поточного року зареєстровано 182 кримінальні справи за фактом правопорушень стосовно журналістів. Загалом на даний час розслідується 297 кримінальних справ.

Як передає Укрінформ, про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці генпрокурор Ірина Венедіктова після підписання з медійними організаціями Меморандуму про співпрацю, який передбачає подолання безкарності атак на журналістів.

“На даний час розслідується 297 кримінальних правопорушень щодо журналістів. Від початку року всіма органами досудового розслідування зареєстровано 182 кримінальних правопорушення”, - поінформувала вона.

Читайте також: У правоохоронців немає успіхів у встановленні замовників вбивств відомих журналістів — Венедіктова

За словами Венедіктової, наразі правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні 32 кримінальних правопорушень відносно журналістів.

Одне останніх проваджень стосувалося нанесення тілесних ушкоджень журналісту онлайн-видання «Букви».

Крім того, з початку року до суду направили обвинувальні акти у 25 кримінальних справах, додала генпрокурор.

Вона зазначила, що прокуратура започаткувала курс тренінгів, де працівників відомства навчатимуть стандартам оперативного та якісного реагування на злочини, вчинені проти журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, ОГП підписав із медійними і громадськими організаціями Меморандум про співпрацю, який передбачає подолання безкарності атак на журналістів.

Метою укладення Меморандуму є спільне відстеження порушення законних прав журналістів і докладання зусиль у притягненні до відповідальності винних у нападах на представників медіа.

Сторони домовилися разом напрацьовувати зміни до законодавства, узгоджувати проєкти нормативно-правових актів, які становлять взаємний інтерес, а також моніторити порушення відносно журналістів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, Донецькій і Луганській областях.

Також Меморандум передбачає створення робочої групи, засідання якої мають проходити не рідше, ніж раз на три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-