Офіс Президента і МЗС перевірили на безбар'єрність, у будівлях починається ремонт

Офіс Президента і МЗС перевірили на безбар'єрність, у будівлях починається ремонт

Укрінформ
У будівлях Офісу Президента і Міністерства закордонних справ проведено аудит безбар'єрності та вже починаються роботи з реконструкції.

Про це розповіла дружина Президента Олена Зеленська в інтерв'ю виданню "Кореспондент", повідомляє Укрінформ.

"Ми підписали меморандум про безбар'єрність із десятьма великими компаніями - і українськими, і іноземними. До них долучаються все більше і більше компаній. На жаль, у державній сфері це не завжди так. Тому ми сьогодні ініціюємо, наприклад, аудит безбар'єрності в держустановах. Уже пройшов аудит безбар'єрності в Міністерстві закордонних справ. Вони зараз розпочинають ремонтні роботи. Відбувся аудит безбар'єрності в Офісі Президента - ми маємо бути прикладом. Потихеньку починається його реконструкція - будівлю неможливо закрити всю повністю на ремонт", - розповіла перша леді.

У той же час вона наголосила на тому, що з бізнесом вести справи щодо рівних можливостей найлегше. Зеленська зазначила, що бізнес "найактивніший і найрухоміший", тоді як державні структури дуже зарегульовані і інерційні.

Також дружина Президента поінформувала, що одним із напрямків у "Партнерстві Біарріц", до якого долучилася Україна, є гендерна рівність в освіті.

"Це більше про виховання, більше про те, що з наймолодшого віку хлопчиків і дівчаток потрібно вчити рівності між чоловіком і жінкою. Про те, що обирати собі заняття, професію варто лише за велінням душі, а не згідно з відсталою думку про чоловічі і жіночі професії. У зв'язку з цим буде проведено аудит підручників: треба міняти старі усталені конструкції а-ля "мама мила раму, а тато читав газету", - пояснила Зеленська.

Вона додала, що Міністерство освіти готує аудит підручників і шкіл.

Читайте також: Безбар'єрність має бути у фокусі міністерств як новий підхід до будь-якої справи - Ломакіна

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар'єрного простору і створив Раду для контролю і моніторингу виконання цієї стратегії.

Україна отримала офіційний статус учасниці Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей «Партнерство Біарріц» у вересні 2020 року. Долучення нашої країни до Партнерства заради миру ініціювала перша леді України в грудні 2019 року.

Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору, ініційована Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічного простору для громадян із тимчасовою або постійною обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків з візками, людей на візках і т. ін.

Фото: Журнал Кореспондент

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-