Помер архітектор Флоріан Юр'єв, автор «тарілки» на Либідській у Києві

Помер архітектор Флоріан Юр'єв, автор «тарілки» на Либідській у Києві

Укрінформ
11 вересня на 93-му році життя помер відомий український архітектор Флоріан Юр'єв, автор проєкту "тарілка" поблизу станції метро "Либідська" у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний художній музей у Фейсбуці.

"З сумом повідомляємо, що сьогодні вранці на 93-ому році життя у засвіти пішов Флоріан Ілліч Юр'єв – живописець, теоретик кольоромузики, скрипковий майстер і архітектор, найвідоміший за проєктом "тарілки" на Либідській. .

Це велика втрата для нас усіх, адже Флоріан Юр’єв був винятковим багатогранним митцем, новатором, чия робота, зокрема, додала на карту Києва одні з найцікавіших прикладів архітектури модернізму, які нині є пам’ятками", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у музеї, у січні 2019 року там відбулася персональна виставка митця "Modus, Coloris, Sintez", коли глядачі уперше могли ознайомитися з його самобутніми мистецькими концепціями, архітектурними проєктами і музичними інструментами.

У колекції Національного художнього музею зберігається 8 робіт Юр'єва, а також портрет та фігура митця, виконані його близьким другом Борисом Довганем.

Фото: Національний художній музей 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-