Мінветеранів покращить систему медико-психологічної допомоги ексвійськовим - Лапутіна

Мінветеранів покращить систему медико-психологічної допомоги ексвійськовим - Лапутіна

Фото
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів працюватиме над вдосконаленням системи надання медико-психологічної допомоги колишнім військовослужбовцям.

Про це заявила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час робочої зустрічі з представниками госпіталів для ветеранів, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Міністерство у справах ветеранів планує вдосконалити державну систему надання психологічної та медичної допомоги захисникам. У наших лікарів є унікальний досвід, адже ніде у сучасній Європі, окрім України, війна не триває протягом понад семи років. Водночас у питанні відновлення здоров’я ветеранів важливо переймати досвід європейських країн та керуватися тими нормами, які прийняті у сучасному світі. Ми хочемо, щоб стереотипне ставлення як ветеранів, так і усього суспільства до ментального здоров’я було змінено», – сказала Лапутіна.

За її словами, спільно з фахівцями госпіталю ветеранів війни «Лісова поляна» та КНП «Госпіталь ветеранів війни» Мінветеранів планує розробити відповідну модель надання фахової психологічної підтримки захисникам, яка сприятиме їхній реадаптації.

Лапутіна також презентувала проєкт багатофункціонального реабілітаційного центру для учасників АТО/ООС та їхніх родин, який Мінветеранів планує реалізовувати із залученням іноземних партнерів.

За результатами зустрічі сторони домовилися про продовження співпраці, розробку інформаційної політики щодо отримання ветеранами медико-психологічної допомоги, а також моніторингу ситуації з її наданням у шпиталях України.

Читайте також: З початку року допомогли знайти роботу восьми тисячам ветеранів - Лапутіна

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів планує вивчити досвід США та імплементувати найсучасніші практики до системи психологічної реабілітації захисників.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-