Верховний Суд залишив без змін вироки ексбійцям «Торнадо»

Верховний Суд залишив без змін вироки ексбійцям «Торнадо»

Укрінформ
Колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі ВС залишила без змін вироки колишнім бійцям розформованої роти “Торнадо”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Верховний Суд.

"10 вересня 2021 року колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду залишила без змін судові рішення щодо осіб, пов’язаних з розформованою ротою "Торнадо", які були засуджені, зокрема за незаконне позбавлення волі людини, вимагання, катування, доведення до самогубства, самовільне присвоєння владних повноважень", - зазначають у Верховному Суді.

Як повідомлялося, 7 квітня 2017 року суд оголосив вирок 12 колишнім бійцям розформованої спецроти "Торнадо".

Вісьмох із них, обвинувачених у насильстві та катуванні, засудили до позбавлення волі від 5 до 11 років. Трьох звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

Читайте також: Верховний Суд лишив без змін вирок Пукачу — довічне ув’язнення

Рота “Торнадо” була сформована як спецпідрозділ Міністерства внутрішніх справ 2014 року. До її складу ввійшли представники батальйону “Шахтарськ”, який був розформований через масові свідчення про мародерство в зоні операції Об'єднаних сил.

У червні 2015 року “Торнадо” на основі рішення військової прокуратури розформували. Основною причиною були численні докази масових грабежів, насильства і тортур з боку бійців підрозділу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-