Верховний Суд лишив без змін вирок Пукачу — довічне ув’язнення

Верховний Суд лишив без змін вирок Пукачу — довічне ув’язнення

Укрінформ
Верховний Суд залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій у справі щодо ексначальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, якому Печерський райсуд призначив покарання у вигляді довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ВС у Фейсбуці.

"Сьогодні, 2 липня 2021 року, колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду оголосила рішення у справі О. Пукача. За результатами розгляду кримінальної справи № 1-368/11 (провадження № 51-6302 км 18) Верховний Суд залишив без змін вирок Печерського районного суду м. Києва від 29 січня 2013 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 6 січня 2016 року, а касаційні скарги – без задоволення", – повідомили у суді.

Як повідомлялося, Георгій Гонгадзе – український журналіст, засновник інтернет-видання "Українська правда". Він зник 16 вересня 2000 року.

Читайте також: Вбивство Гонгадзе: у Верховному Суді завершили розгляд касації Пукача

У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту. У 2009 році в Київській області виявили останки черепа, який нібито належить Гонгадзе.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх службовців Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича. Вони отримали від 12 до 13 років ув'язнення.

Читайте також: Вищий спецсуд дозволив розсекретити аудіозаписи у справі Пукача

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив ексначальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе. Пукач оскаржив це рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-