Начальнику льотної академії НАУ призначили заставу у понад пів мільйона

Начальнику льотної академії НАУ призначили заставу у понад пів мільйона

Укрінформ
У четвер, 9 вересня, Ленінський районний суд м. Кропивницький обрав запобіжний захід начальнику льотної академії Національного авіаційного університету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.

«Сьогодні (9 вересня - ред.) у Ленінському суді м. Кропивницького начальнику льотної академії Національного авіаційного університету обрали запобіжний захід - два місяця тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 568 750 грн», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що це відбулося з другої спроби, після повторного повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України за фактом вимагання та одержання хабара у розмірі 20 тис. доларів США за укладання договорів з місцевим підприємцем.

«Завдяки своїм корумпованим зв’язкам начальнику Льотної академії вдалося вирішити питання свого звільнення із зали суду під час першого судового засідання та втекти до Києва, щоб уникнути покарання», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Начальнику льотної академії НАУ вручили нову підозру

До внесення застави зловмисник перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня службовці СБУ вручили нову підозру начальнику Льотної академії Національного авіаційного університету.

Минулого тижня посадовцю вже вручили підозру за цією ж статтею, але він був звільнений просто у залі суду.

За версією слідства, зловмисник має потужні корупційні зв’язки у регіоні.

СБУ також опублікувала відео, на яких, за даними спецслужби, зафіксовані зустрічі фігурантів провадження із директором компанії, від якого вимагали неправомірну вигоду. За інформацією СБУ, ці записи відображають, як фігурант домовляється про систему «відкатів» на навчальних польотах студентів, вимагаючи хабар у доларах, а також зізнається, що змушує студентів вносити «додаткові платежі». На записах зафіксовано також, як сторони домовляються про «відкати» з кожного етапу навчань студентів, додали у спецслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-