Начальнику льотної академії НАУ вручили нову підозру

Начальнику льотної академії НАУ вручили нову підозру

Відео
Укрінформ
Службовці СБУ вручили нову підозру начальнику льотної академії Національного авіаційного університету.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Нову підозру зловмиснику вручали в одній із лікарень міста Києва, куди чоловік приїхав із Кропивницького, щоб нібито «підправити» своє здоров’я", - зазначають у спецслужбі.

Фігуранта підозрюють у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

У СБУ нагадали, що минулого тижня посадовцю вже вручили підозру за цією ж статтею, але він був звільнений просто у залі суду.

За версією слідства, зловмисник має потужні корупційні зв’язки у регіоні.

Начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та його посередника ‒ начальника Льотного училища ЛА НАУ ‒ підозрюють у вимаганні хабаря у розмірі 20 тисяч доларів.

Читайте також: Столичних комунальників судитимуть за розкрадання коштів на ремонті книгарні

За даними слідства, посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.

СБУ також опублікувало відео, на яких, за даними спецслужби, зафіксовані зустрічі фігурантів провадження із директором компанії, від якого вимагали неправомірну вигоду. За інформацією СБУ, ці записи відображають, як фігурант домовляється про систему «відкатів» на навчальних польотах студентів, вимагаючи хабар у доларах, а також зізнається, що змушує студентів вносити «додаткові платежі». На записах зафіксовано також, як сторони домовляються про «відкати» з кожного етапу навчань студентів, додали у спецслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-