Через дитсадки і школи підвищуємо культуру харчування в родинах - Шкарлет

Через дитсадки і школи підвищуємо культуру харчування в родинах - Шкарлет

Укрінформ
Реформа шкільного харчування – це довгострокова стратегія, метою якої є формування здорової нації.

Про це заявив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет на зустрічі з журналістами в межах регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», що відбувся в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реформа триватиме не рік і не два, це - довгострокова стратегія, метою якої є формування здорової нації. Йдеться не лише про забезпечення школярів здоровим харчуванням – маємо на увазі комплексний, секторальний підхід. Запроваджуючи нові стандарти харчування у дитсадках і школах, підвищуємо культуру харчування в українських родинах», - зазначив Шкарлет.

За словами міністра, фахівці МОН ведуть відкритий діалог з обласними та місцевими органами влади, яким належить реалізувати нові вимоги до харчування і впроваджувати сучасні стандарти роботи шкільних їдалень.

Читайте також: Нові норми харчування у закладах освіти набули чинності

Шкарлет наголосив, що одним із пріоритетів МОН у межах реформи шкільного харчування є професійна перепідготовка кухарів харчоблоків. Уже затверджено новий стандарт професійно-технічної освіти за спеціальністю «кухар дитячого харчування», до кінця 2021 року міністерство оновить зміст стандарту професійної освіти та освітніх програм за спеціальністю «кухар». Створено навчально-практичні центри сучасної професійно-технічної освіти.

Крім того, додав глава відомства, підписано меморандум про співпрацю між МОН та відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, у межах якого викладачі профтехзакладів пройдуть підвищення кваліфікації. Розпочинається реалізація пілотного проєкту на базі двох столичних освітніх закладів: Київського вищого професійного училища швейного і перукарського мистецтва та Вищого професійного училища №33.

Читайте також: Уряд визначив перехідний період для реформи шкільного харчування

Як повідомлялося, регіональний форум «Реформа шкільного харчування» проходить в Одесі у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Захід організований МОН спільно з МОЗ, Міністерством економіки, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ГО «Національна асоціація громадського харчування» за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-