Фахівці Держспецзв'язку за тиждень заблокували понад 43 тисячі кібератак

Фахівці Держспецзв'язку за тиждень заблокували понад 43 тисячі кібератак

Інфографіка
Укрінформ
Протягом 1 – 7 вересня фахівці Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації заблокували понад 43 тисячі атак на державні інформаційні ресурси.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Держспецзв'язку.

«Системою захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблоковано 43 164 атаки різних видів, що на 3% менше ніж попереднього тижня. Переважна більшість - мережеві атаки прикладного рівня (98%). Зафіксовано та заблоковано три DDoS-атаки», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що система виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки зафіксувала 395 720 підозрілих подій (на 23% більше, ніж попереднього тижня). 

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 2 175 кіберінцидентів. Переважна більшість опрацьованих інцидентів (99%) належить доменній зоні UACOM. Основна їх кількість стосується розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Читайте також: Держспецзв’язку отримала тестовий стенд для тренувань з кібербезпеки

«У разі будь-яких кіберінцидентів, кібератак або підозрілих дій щодо інформаційно-телекомунікаційних систем просимо інформувати урядову команду реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA», - закликають у Держспецзв'язку.

Як повідомляв Укрінформ, фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ у серпні припинили та нейтралізували 43 кібератаки на інформаційні системи органів влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-