Половина українців знає про Nord Stream 2

Половина українців знає про Nord Stream 2

Опитування
Укрінформ
50% українців обізнані про будівництво газогону «Північний потік - 2» з Росії в обхід Україні.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

«Опитані добре обізнані про будівництво газогону «Північний потік - 2» з Росії до Німеччини в обхід України: 50% знають про це, 31% – щось чули і лише 18% – нічого не знають», - йдеться у повідомленні.

41% вважають, що Україна не мала жодних можливостей зупинити будівництво згаданого газогону. Натомість 20% покладають відповідальність за це на експрезидента Петра Порошенка, 3% – на чинного главу держави Володимира Зеленського, ще чверть – на них обох.

Крім цього, опитування засвідчило, що 66% українців обізнані про дипломатичну ініціативу «Кримська платформа». При цьому за останні п’ять місяців кількість поінформованих про Кримську платформу зросла у півтора раза (з 45% у квітні).

Також зросла і кількість тих, хто позитивно оцінює цю ініціативу (з 38% – у квітні, до 50% – у вересні). Серед тих, хто добре поінформований про зміст Кримської платформи, позитивно ставляться до неї майже 80%.

Читайте також: Газпром не зможе використовувати Nord Stream 2 на повну потужність - голова PGNiG

Опитування проводилося 2-4 вересня методом телефонного інтерв'ю серед 2500 респондентів старше 18 років по всій Україні, крім окупованих територій. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-