У СІЗО запускають експеримент із надання доступу до інтернету й IP-телефонії

У СІЗО запускають експеримент із надання доступу до інтернету й IP-телефонії

Укрінформ
Міністерство юстиції впроваджує експериментальний проєкт із надання можливості доступу до інтернету та IP-телефонії тим, хто перебуває в слідчих ізоляторах (СІЗО).

Про це у програмі "Право на право" телеканалу "Дом" повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає Укрінформ.  

За її словами, у засуджених такі можливості вже є упродовж двох років, а у тих, кого тільки ув’язнили й вони перебувають у СІЗО, не було можливості спілкуватися зі своїми рідними через інтернет.

"І нещодавно Кабінет Міністрів запровадив експериментальний проєкт, нашу ініціативу, щоб навіть у тих, хто перебуває в слідчих ізоляторах, була можливість доступу до інтернету, до IP-телефонії, тобто до зв'язку із зовнішнім світом. Зазначу, що доступ до інтернету дуже обмежений - це так звані білі сайти. Тобто установа формує перелік сайтів, на які можуть заходити засуджені або ув’язнені. І так само з IP-телефонією - неможливо буде телефонувати кому завгодно, шантажувати, вимагати гроші або робити якісь протизаконні дії", - сказала заступниця міністра.

Щоб обмежити дзвінки, формується список номерів телефонів, на які може зателефонувати людина, яка перебуває у СІЗО.

Читайте також: Мінюст хоче продовжити експеримент із платними камерами в СІЗО

"Цей проєкт тільки впроваджують. Зараз ми працюємо над практичним застосуванням IP-телефонії в слідчих ізоляторах. Тобто ми працюємо над тим, щоби була техніка, аналізуємо перші доступи, щоб не нашкодити, з одного боку, але й з іншого боку, весь цивілізований світ дав змогу людині, яка перебуває під слідством, зателефонувати, наприклад, адвокату або повідомити про злочин", - підсумувала Висоцька.

Як повідомлялося, постановою Кабміну послуги з надання доступу до інтернету і телефонного зв'язку в’язням будуть платними.

Фото: themediabulletin.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-