Суд продовжив до 7 жовтня арешт брата голови ОАСК

Суд продовжив до 7 жовтня арешт брата голови ОАСК

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 жовтня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави для ексспівробітника Служби зовнішньої розвідки, який є адвокатом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду. 

“Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, та продовжив ексспівробітнику Служби зовнішньої розвідки України, який є адвокатом, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 17 842 500 гривень. У разі внесення застави, на вказану особу покладаються процесуальні обов’язки. Строк дії ухвали – до 7 жовтня 2021 року”, - йдеться у публікації.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня 2021 року детективи НАБУ заявили, що викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тис. дол. та через голову ОАСК вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

Читайте також: Корупція в ОАСК: суд продовжив слідство у справі брата Вовка

Одним із затриманих адвокатів виявився брат голови ОАСК Павла Вовка – співробітник СЗРУ Юрій Зонтов.

ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

У СЗР заявили, що затримання їхнього співробітника у зв'язку з розслідуванням щодо корупції не пов’язане з його діяльністю на посаді в СЗР.

У відомстві спочатку зазначили, що на період досудового розслідування фігурант відсторонений від виконання службових обов’язків у розвідувальному органі. Згодом на сайті СЗР з’явилася інформація, що Юрія Зонтова звільнили з військової служби у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-