Уряд вдвічі збільшив премії для переможців конкурсу «Учитель року»

Уряд вдвічі збільшив премії для переможців конкурсу «Учитель року»

Укрінформ
Кабінет Міністрів встановив премії для переможців конкурсу "Учитель року" на рівні 10 мінімальних зарплат.

Відповідна постанова схвалена на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці до постанови, документом удосконалюється порядок проведення всеукраїнського конкурсу "Учитель року" з урахуванням процесів децентралізації, утворення ОТГ, запровадження протиепідемічних заходів тощо, а також підвищення морального та матеріального заохочення кращих учителів України.

Зокрема, переможці конкурсу будуть нагороджуватися преміями в розмірі десяти мінімальних заробітних плат; лауреати - дев'яти (друге місце) і восьми (третє місце) мінімальних зарплат відповідно.

Читайте також: Шкарлет обіцяє, що зарплати вчителів цьогоріч зростуть ще майже на 9%

Як заявив Шмигаль на початку засідання, премії переможцям будуть збільшені фактично у два рази. Тепер за перемогу вчителі отримують 60 тис. грн за перше місце, 54 тис. грн за друге місце, 48 тис. грн за третє місце. Із запланованим зростанням мінімальної заробітної плати ці суми відповідно будуть збільшуватися

Передбачається, що фінансові витрати на підготовку першого туру конкурсу мають здійснюватися за рахунок місцевих бюджетів, на організацію другого туру та забезпечення нагородження переможців, лауреатів, дипломантів та учасників - за рахунок коштів державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-