«Доступними ліками» користуються понад три мільйони пацієнтів – Нацслужба здоров'я

«Доступними ліками» користуються понад три мільйони пацієнтів – Нацслужба здоров'я

Укрінформ
Програмою "Доступні ліки" користуються вже понад три мільйони пацієнтів.

Про це йдеться в пресрелізі Національної служби здоров'я, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Понад 2,5 млн пацієнтів отримали “Доступні ліки” у містах, 626 тис. пацієнтів - у селах та селищах міського типу. На сьогодні місць відпуску “Доступних ліків” по всій країні - 10 815. З них, 6,13% - комунальні аптеки, 5% - ФОП, 88,6% - це приватні аптечні заклади", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Препарати за програмою «Доступні ліки» можна отримати лише за електронним рецептом

Зазначається, що аптеки, які долучені до урядової програми “Доступні ліки” працюють і у великих містах, і у сільській місцевості. Зокрема, у містах місць відпуску “Доступних ліків” - майже 9 тисяч, у селищах міського типу - понад 1 200, у селах - майже 600.

Перелік аптек постійно оновлюється. Щомісяця кількість аптек, які укладають договір з Національною службою здоров’я України зростає, у середньому, на 360. Найбільше місць відпуску лікарських засобів за програмою “Доступні ліки” у Києві - 974, Дніпропетровській області - 932 та Харківській - 825.

Читайте також: «Доступні ліки»: з 1 жовтня можна отримати інсулін та ліки від епілепсії та розладів психіки

У 2021 році по Україні найбільша кількість пацієнтів отримує “Доступні ліки” у Дніпропетровській, Харківській та Львівській областях. А найменша - у Чернівецькій, Луганській та Кіровоградській областях.

Також в НСЗУ повідомили, що з початку року відшкодували аптекам майже 592 млн грн. Найбільше коштів отримали аптечні заклади Львівщини - понад 96 млн грн, Києва - 87,7 млн грн та Харківщини - 70,8 млн грн. Найбільше коштів за реімбурсацію лікарських засобів у 2021 році отримали ТОВ “Аптеки медичної академії” (Дніпропетровська область) - понад 12,8 млн грн, КП “Фармація” в місті Київ - понад 12,4 млн грн та ПАТ “Аптеки Запоріжжя” - майже 11 млн грн.

Читайте також: ТОП-5 найдорожчих препаратів, які компенсуються за програмою «Доступні ліки»

Як повідомлялося, державна програма реімбурсації “Доступні ліки” впроваджена в Україні у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-