Препарати за програмою «Доступні ліки» можна отримати лише за електронним рецептом

Препарати за програмою «Доступні ліки» можна отримати лише за електронним рецептом

Укрінформ
Лікарські засоби за програмою "Доступні ліки" можна отримати лише за електронним рецептом.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомила заступниця голови Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Тетяна Бойко.

"Доступні ліки можна отримати лише за електронним рецептом. Нагадую, за яких умов. Пацієнт обрав лікаря, який надає первинну медичну допомогу, уклавши з ним декларацію. Пацієнт має встановлений діагноз відповідного хронічного захворювання. Це діабет другого типу, бронхіальна астма, серцево-судинні захворювання. А з першого жовтня до цієї програми додасться цукровий діабет та нецукровий діабет, розлади психіки та поведінки, епілепсія. А також пацієнт лікується амбулаторно, а не в стаціонарі", - сказала Бойко.

Читайте також: ТОП-5 найдорожчих препаратів, які компенсуються за програмою «Доступні ліки»

Вона зазначила, що лікар, з яким пацієнт уклав декларацію, має право виписати електронний рецепт на "Доступні ліки" в кількості, передбаченій для тримісячного курсу лікування, враховуючи норми відпуску препарату.

Читайте також: Держава забезпечує доступними ліками майже три мільйони українців – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у квітні 2017 року стартувала урядова програма "Доступні ліки", яка дозволяє громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою.

Фото: apteka.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-