Суд залишив Семенченка під вартою - адвокат

Суд залишив Семенченка під вартою - адвокат

Укрінформ
Солом’янський районний суд міста Києва відмовив захисту Семена Семенченка у задоволенні клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив адвокат Семенченка Владислав Добош.

“Захисту відмовили у зміні запобіжного заходу”, - сказав Добош.

Він уточнив, що засідання відбувалося у Солом’янському райсуді Києва.

За словами адвоката, захист просив змінити запобіжний захід Семенченку “на будь-який інший, не пов’язаний з триманням під вартою”.

Читайте також: Суд знову відправив ексдепутата Семенченка під варту

Також Добош додав, що наступного тижня у Солом’янському райсуді Києва відбудеться засідання, де розглядатиметься питання продовження запобіжного заходу Семенченку, проте його час ще невідомий.

Як повідомлялося, 3 вересня 2021 року Київський апеляційний суд залишив під вартою екснардепа Семена Семенченка.

Служба безпеки України 24 березня заявила, що викрила і припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Організаторами діяльності "ПВК" СБУ називає ексдепутата від партії “Самопоміч” Семена Семенченка та відомого як "позаштатний агент НАБУ" Євгена Шевченка.

Читайте також: Слідство у справі, де фігурує Семенченко, продовжили на пів року – адвокат

Окрім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин та товарів подвійного призначення з Росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Печерський районний суд Києва 26 березня обрав для ексдепутата Семенченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж двох місяців без права внесення застави.

14 липня суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Водночас 26 липня Солом'янський райсуд Києва змінив запобіжний захід колишньому народному депутату Семену Семенченку з домашнього арешту на тримання під вартою строком на 2 місяці — до 11 вересня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-