Ляшко зустрівся з міністром охорони здоров’я США — про що домовились

Ляшко зустрівся з міністром охорони здоров’я США — про що домовились

Укрінформ
Глава МОЗ Віктор Ляшко в рамках робочого візиту до США Президента України Володимира Зеленського зустрівся з міністром охорони здоров’я США Ксав’є Бесеррою.

Міністри серед іншого обговорили співпрацю України та США у запобіганні поширення та ранньому виявленню інфекційних хвороб, вакцинальну кампанію та експертну допомогу з боку США щодо розвитку системи охорони здоров'я. Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

"У рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президента України Володимира Зеленського, у свою чергу провів зустріч з міністром охорони здоров’я США Ксав’є Бесеррою (Xavier Becerra) та його колегами. Ключове питання в обговорені - продовження співпраці країн у рамках Глобального порядку денного з безпеки здоров’я (Global Health Security Agenda). Ця співпраця направлена на запобігання поширення та раннє виявлення інфекційних хвороб, а також на формування адекватної відповіді медичної системи на біологічні загрози", - написав Ляшко.

Читайте також: МОЗ планує проводити ревакцинацію через рік

Окрім цього, за його словами, було обговорено питання реагування країн на COVID-19, підходів до провадження вакцинальної кампанії, запуск процесу введення третьої (бустерної) дози вакцини від COVID-19 та вакцинації підлітків.

Також міністри України та США домовились про співпрацю між міністерствами в частині експертної допомоги щодо написання Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 року та можливість започаткувати співпрацю з AMA (American Medical Association) і APHA (American Public Health Association).

Також сторони обговорили питання співпраці з Національним інститутом здоров'я США, Центрами контролю і профілактики захворювань та Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA, США).

Читайте також: Україна отримала від США понад 188 тисяч доз вакцини Pfizer

Віктор Ляшко також подякував за надану допомогу в постачанні вакцини в Україну, зокрема вакцини Moderna, яку Україна у липні отримала від США в рамках глобальної ініціативи COVAX у кількості понад 2 млн доз.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський з дружиною прибув до Вашингтона з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. 1 вересня мають відбутися перемовини глав держав. Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-