Шкарлет поговорив про вакцинацію педагогів з головою представництва ЮНІСЕФ

Шкарлет поговорив про вакцинацію педагогів з головою представництва ЮНІСЕФ

Фото
Укрінформ
Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет та голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурат Шахін обговорили роботу закладів освіти в умовах COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МОН, передає Укрінформ.

Як зазначається, учасники зустрічі обговорили основні питання взаємодії: відкриття та роботу закладів освіти в новому навчальному році в контексті COVID-19, можливу підтримку з боку ЮНІСЕФ щодо забезпечення роботи закладів освіти в безпечних умовах.

«Ми дуже цінуємо допомогу Дитячого фонду ООН на всіх рівнях освіти: в дошкіллі, інклюзивному навчанні, шкільній освіті, цифровій трансформації, реформі шкільного харчування, створенні безпечних умов здобуття освіти. Також цінною є допомога ЮНІСЕФ як реакція на поточні виклики, що постають перед системою освіти, у тому числі у зв'язку з пандемією COVID-19 та конфліктом на Сході України», – наголосив Шкарлет.

Читайте також: Школа в умовах карантину: МОН дало роз’яснення про особливості навчання

За його словами, українська сторона дуже зацікавлена у співпраці щодо "розроблення інструментів, які б спонукали до вакцинації педагогів з метою досягнення необхідного рівня охоплення щепленнями в закладах освіти, щоб школи та садки могли працювати у звичному режимі".

Окремо міністр наголосив, що вразливими категоріями в умовах пандемії та карантинних обмежень залишаються учні та вчителі на Сході України й особи з особливими освітніми потребами.

Голова представництва ЮНІСЕФ в Україні висловив підтримку освітнім реформам та наголосив на важливості вакцинації педагогічних працівників проти COVID-19.

«Зараз ми розробляємо програму роботи в Україні на найближчі п’ять років. Після цієї зустрічі маємо чіткі уявлення, як гармонізувати плани та завдання ЮНІСЕФ із пріоритетами Міністерства освіти і науки України. Нам потрібно усвідомити, що під час пандемії основна увага має приділятися не лише сфері охорони здоров’я. Освітній сектор теж потребує значної підтримки та інвестицій. При запровадженні карантинних обмежень важливо, щоб школи зачинялися останніми та відкривалися першими», – заявив Шахін.

Читайте також: Всі школи почнуть навчальний рік 1 вересня - Прем'єр

Сторони досягли домовленостей про проведення спільних комунікаційних заходів для досягнення необхідного рівня охоплення щепленнями працівників закладів освіти.

На зустрічі також ішлося про цифрову трансформацію.

Читайте також: Франківським учителям, які щепляться до кінця літа, обіцяють премію

Як повідомлялося, за інформацією міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, нині у Житомирській та Київській областях щеплення проти коронавірусу отримали 65% освітян. У кількох областях цей показник становить близько 50%. Водночас найнижчий рівень вакцинації освітян - у Запорізькій та Волинській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-