У Міноборони розповіли, скільки людей евакуювали з Афганістану

У Міноборони розповіли, скільки людей евакуювали з Афганістану

Інфографіка
Укрінформ
Україна серед держав-лідерів Європи за кількістю евакуйованих громадян з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Фейсбуці.

“Ми довели, що готові рятувати наших громадян в незалежності від точки світу. Також цей результат демонструє міжнародній спільноті нашу надійність як партнера, який не боїться проводити завдання заради порятунку і інших громадян, які бажають покинути Афганістан”, - ідеться у повідомленні.

У ГУР Міноборони нагадують, що над плануванням операції та втіленням її в життя працювало Міністерство оборони в особі Головного управління розвідки. Спеціалісти відомства проробили та відпрацювали безпечні шляхи евакуації, а також здійснили супровід евакуйованих громадян.

Читайте також: Без Росії та Китаю: майже 100 країн пообіцяли сприяти виїзду афганців після 31 серпня

“Наші зусилля не зосталися непоміченими - у Нідерландах про порятунок Україною їхніх громадян написали всі основні ЗМІ, а незалежні ЗМІ Білорусі, у зв’язку з порятунком білоруського громадянина, назвали Україну «справжнім другом білоруського народу». У соцмережах громадяни з Польщі, Іспанії, Великої Британії ставили Україну у приклад та захоплювалися результатами роботи наших структур”, - зазначають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, з Афганістану до України прибули шість евакуаційних літаків, які повернули понад 650 українців, членів їхніх сімей, іноземних журналістів, міжнародних правозахисників та людей, яким загрожувала небезпека.

Інфографіка: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-