У «Борисполі» сів літак з евакуйованими із Кабула

У «Борисполі» сів літак з евакуйованими із Кабула

Укрінформ
В аеропорту Києва приземлився літак із громадянами України, яких евакуювали із Кабула. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів голова Офісу Президента Андрій Єрмак під час брифінгу в аеропорту «Бориспіль».

«Щойно прилетів ще один літак, який доставив громадян України, журналістів, тобто людей, яких ми евакуювали із Афганістану», - сказав Єрмак.

Він зазначив, що було евакуйовано усіх українських громадян, які звернулися по допомогу на гарячу лінію Міністерства закордонних справ, заявили про своє бажання виїхати з Афганістану, зв’язалися з українськими військовими, які були в аеропорту Кабула.

«Там була дуже важка ситуація. Ми всіх евакуювали. Безумовно, ми розуміємо, що є люди, які можуть ще знаходитися в інших містах Афганістану, у нас 24 години на добу працює гаряча лінія, ми на зв’язку. Я хочу вас запевнити, що жодного нашого громадянина, який опинився в біді або який ризикує своїм життям, ми не залишимо. Ми продовжимо використовувати всі наші можливості, всі наші дипломатичні контакти. Тому евакуація громадян буде продовжена», - підкреслив Єрмак.

В ОП уточнили, що військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ евакуював з Афганістану 75 осіб. Серед них є як українці, так і громадяни інших держав.

Читайте також: В ООН очікують близько 500 тисяч біженців з Афганістану до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, на території Афганістану, станом на 27 серпня, залишається понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами.

В аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-