Колишній політв’язень Асеєв сказав, як змінилося його розуміння свободи слова з 2014 року

Колишній політв’язень Асеєв сказав, як змінилося його розуміння свободи слова з 2014 року

Укрінформ
Журналіст, колишній політв’язень Кремля Станіслав Асєєв заявляє, що свобода слова – це не фігура мови, а те, що стоїть за крок до власної смерті. 

Про це він заявив 26 серпня, виступаючи на VIII Львівському медіофорумі (LMF), передає кореспондент Укрінформу.

«Коли ми кажемо про свободу слова, то, якщо б мене про це запитали у 2015 році, я б сказав щось про політичне, про можливість сказати правду. Але сьогодні, у 2021 році, знаючи свій власний досвід, знаючи досвід багатьох журналістів, які загинули за те, що писали ті речі, які стали суспільною правдою у західному вільному світі… таких багато прикладів, і це каже про те, що свобода слова – це не фігура мови, а це щось, що завжди стоїть за крок до власної смерті, власного кінця», - сказав Асєєв.

Він додав, що, усвідомлюючи це, журналісти можуть робити справжні речі, які, дійсно, змінюють, або країну, або інколи навіть світ.

Читайте також: Асєєв: Найближчим часом вийдемо на брифінг щодо воєнних злочинців «Ізоляції»

Асєєв нагадав, що завдяки оприлюдненню «і Освенцим, чи якісь інші концтабори стають суспільно відомими на весь світ і засуджуються. «Засуджується зло, і зло завжди має конкретне ім’я. Це дуже важливо», - підкреслив журналіст.

Як повідомлялося, у Львові 26 серпня почав роботу триденний VIII Lviv Media Forum 2021 - головна медійна конференція Центрально-Східної Європи.

Станіслав Асєєв – донецький журналіст, письменник, якого понад два з половиною роки проросійські бойовики незаконно утримували у в’язниці «Ізоляція» в Донецьку.

Читайте також: Кент про політв'язнів у Криму, ОРДЛО та Білорусі: Це дуже болюче питання

До потрапляння в полон Асєєв з окупованого Донецька писав про ситуацію в місті для низки українських медіа, а також для проекту Радіо Свобода «Донбас. Реалії». Журналіста затримали у травні 2017 року, звинувативши у шпигунстві та піддавши катуванням у «Ізоляції».

Він був визволений з полону в рамках обміну «76 на 127» 29 грудня 2019 року. Після звільнення написав книгу «Світлий шлях. Історія одного концтабору».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-