Лапутіна зустрілась з ветеранами армії США українського походження

Лапутіна зустрілась з ветеранами армії США українського походження

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна зустрілась з представниками організації «Українські Американські Ветерани» Ігорем Рудком та Михайлом Грицаком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінветеранів.

Зазначається, що організація об’єднує у США ветеранів українського походження.

Під час зустрічі сторони обговорили американські та міжнародні практики з реінтеграції ветеранів, пропозиції та рекомендації щодо формування політик у сфері переходу ветеранів з військового до цивільного життя та їх соціального захисту, надання американської технічної та експертної допомоги, розробку і реалізацію спільних програм, проєктів і заходів.

Читайте також: Лапутіна заявляє про проблеми у комунікації між ветеранами та суспільством

Лапутіна розповіла американським ветеранам про ініціативи міністерства, зокрема створення єдиного електронного реєстру ветеранів, програму «Захист, розвиток, добробут», яка сприяє ветеранським підприємницьким ініціативам, розробку онлайн-платформи підтримки ветеранського бізнесу, новостворену державну установу Український ветеранський фонд, що запрацює з 2022 року тощо.

«Мінветеранів наразі працює над переформатуванням внутрішньої політики щодо ветеранів для того, щоб зробити її дійсно системною та працездатною. Маємо закласти підвалини, які забезпечать їй стабільність. Ми також зацікавлені та прагнемо перейняти американський досвід у реабілітаційних програмах для ветеранів, роботі госпіталів, та продовжуємо перемовини з американськими партнерами щодо цих питань», - зазначила міністр.

Читайте також: Лапутіна у США обговорила підтримку українських ветеранів із представником Держдепу

Українські американські ветерани висловили подяку Лапутіній за зустріч та особисте інформування щодо проблем українських ветеранів та шляхи їх вирішення, питання медичної допомоги, забезпечення житлом. Особливу увагу приділили необхідності реалізації спільних проєктів з психологічної реабілітації, зокрема – запобіганню збільшення випадків прояву посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Вони запевнили у підтримці ініціатив Мінветеранів зі сторони своєї організації, а також у сприянні передачі Україні американського досвіду у реабілітаційних програмах для ветеранів.

Нагадаємо: «Українські Американські Ветерани» - неурядова громадська організація у США почесно звільнених ветеранів Збройних сил США, котрі є українцями за походженням. Заснована 29 травня 1948 року. Представники організації підтримують Україну, особливо у сфері лобіювання інтересів у Сенаті та Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-