Лапутіна заявляє про проблеми у комунікації між ветеранами та суспільством

Лапутіна заявляє про проблеми у комунікації між ветеранами та суспільством

Укрінформ
В Україні зараз виявилися прогалини між ветеранською спільнотою та цивільними людьми.

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час IV Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму «Україна 30. Захисники», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Восьмий рік війни, і у нас є захисники, які повертаються з війни. Вони дуже часто самі по собі, і об'єднуються в суто ветеранські спільноти, а суспільство думає іноді, що у нас вже немає війни. І у нас зараз виявилися прогалини між ветеранами та суспільством. У нас іноді ветерана виштовхують з маршрутки, трапляється ще щось, і про це показують будь-які медіа, а про те, що ветеран є активним, і він розвиває власний бізнес, на жаль, ніхто не розповідає, а таких випадків багато", - сказала Лапутіна.

Читайте також: Лапутіна у США обговорила підтримку українських ветеранів із представником Держдепу

За її словами, так відбувається через те, що суспільство трохи втомлюється від війни, а люди, які звідти повертаються, потребують шани та поваги від держави. Але, зазначила вона, українці не повинні забувати, що ворог нікуди не подівся, а продовжує вносити розбрат в українське суспільство та створює прогалини між ветеранами та цивільними.

"Сьогодні на рівні Президента України та Прем'єр-міністра України проведено дуже багато заходів, нарад з питань того, щоб наша політика стосовно ветеранів та захисників була в пріоритеті. І ми будемо робити все, щоб бюджет наступного року Міністерства у справах ветеранів був набагато більшим, і ми змогли дійсно з шаною поставитися до тих людей, які дійсно потребують соціальних гарантій, психологічної реабілітації та розвитку власної справи", - додала Лапутіна.

Читайте також: Цьогоріч маємо забезпечити житлом щонайменше 400 ветеранів-переселенців - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у Києві розпочався IV Міжнародний волонтерський та ветеранський форум «Україна 30. Захисники».

У межах форуму відбудуться сесії "Національна стійкість. Ветерани", "Ветерани: міжнародний досвід", "Історії успіху і лідерства у ветеранській спільноті", "Ветеранський спорт – шлях до реабілітації" (Мотиваційна зустріч зі Збірною команди України у “Іграх Воїнів-2021”).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-