В Афганістані залишається ще близько 90 українців – МЗС

В Афганістані залишається ще близько 90 українців – МЗС

Укрінформ
На території Афганістану наразі залишається близько 90 громадян України, дипломати опрацьовують можливі шляхи їх евакуації.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"На території Афганістану продовжує залишатися близько 90 громадян України. МЗС та наше посольство в Таджикистані разом з іншими причетними відомствами зараз опрацьовують можливі шляхи евакуації наших громадян з Афганістану, зокрема із залученням логістичних можливостей західних партнерів", - зазначив Ніколенко.

Він додав, що пріоритетом є евакуація українських громадян та членів їхніх родин у безпечних умовах.

Читайте також: МЗС спростовує інформацію про захоплення українського літака в Афганістані

"Але не виключаємо й евакуацію іноземців з гуманітарних міркувань, якщо для цього будуть можливості", - зауважив речник МЗС.

Ніколенко нагадав, що Україна здійснила вже три евакуаційні рейси після загострення ситуації в Афганістані. Зокрема, 23 серпня евакуйовано 41 українця та 57 афганців.

Як повідомлялося, в аеропорту Кабула панує хаос відтоді, як 15 серпня таліби захопили афганську столицю і проголосили утворення Ісламського емірату Афганістан. Багато країн, зокрема Україна, відправляють у Кабул літаки для евакуації громадян.

Читайте також: Байден: Ми готові завершити евакуацію з Кабула 31 серпня

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс координує дії з метою забезпечення евакуації людей з Кабула.

Радикальний ісламістський рух «Талібан» може заборонити евакуацію з Кабула після 31 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-