У Києві проходить всеукраїнський фестиваль «Пульс Гідності»

У Києві проходить всеукраїнський фестиваль «Пульс Гідності»

Фото
Укрінформ
Всеукраїнський фестиваль «Пульс Гідності», організований з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, проходить у столичному парку «Володимирська гірка».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід уперше організований Міністерством у справах ветеранів та ветеранською спільнотою для ветеранів та громади.

Для учасників та гостей фестивалю у парку облаштовано декілька цікавих локацій. Зокрема, у просторі «Створено Захисниками» відвідувачі можуть дізнатися про будь-який з понад 30 представлених тут бізнесів, отримати розгорнуту інформацію про сервіси та купити сувенірну та харчову продукцію. Поруч із зоною виставки ветеранських бізнесів діє постійна зона майстер-класів від підприємців. Тут усі охочі можуть отримати цікаву інформацію – від виготовлення різноманітних смаколиків та напоїв, до дизайнування одягу та аксесуарів. Також розташована зона, де гості можуть перепочити на м'яких меблях , посмакувати різноманітними безалкогольними коктейлями і прохолодними напоями.

В той час на головній сцені фестивалю музиканти готуються до концерту, а ведучі розповідають про всі активності фестивалю. Тут відбуваються кінопокази сучасного українського кіно, зустрічі з акторами та сценаристами фільмів, які присвячені ветеранським темам та темам гідності.

Оскільки у часи російсько-української війни було написано сотні книжок, створено тисячі оповідань, віршів та романів, у яких висвітлювалися теми ветеранства, гідності, боротьби за незалежність українського народу, на одному з майданчиків можна ознайомитися з ними, послухати поетів та письменників, самостійно долучитися.

Майданчик із традиційними українськими ремеслами розкриває нашу культурну автентичність, історичну тяглість традицій, які беруть свій початок із глибини віків та зберігаються унікальними українськими майстрами та майстринями.

Протягом дня на фестиваль завітають відомі українці. Зокрема, філософ, письменник, колумніст, музикант Тарас Лютий, доктор філософських наук, професор Київського національного університету, завідувач кафедри філософії та гуманітарних наук Вінницького національного технічного університету Олег Хома, українська акторка театру та кіно, продюсерка, громадська діячка Ірма Вітовська-Ванца, режисер, актор, телеведучий, викладач, громадський діяч, Ахтем Сеітаблаєв. Увечері тут виступатимуть українська співачка, активістка та волонтерка Христина Панасюк, гурт СКАЙ, ​ Нікіта Грос, Nesprosta, KHAYAT, Марія Бурмака та гурт Gypsy Lyre.

Фестиваль «Пульс Гідності» у Києві / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Читайте також: У Пирогові відкрився народний фестиваль «Мандруй Україною»

Як наголошують організатори, «Пульс Гідності» – це передусім сімейне свято, яке сповідує цінності дружби, партнерства та сім'ї. Тому дитячі ігри, конкурси та призи забезпечені для всіх охочих, а сама територія парку «Володимирська Гірка» спонукає до прекрасного проведення часу разом із сім'єю.

Партнери фестивалю: Благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим», Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну», Комунальна бюджетна установа «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції», ГС «Рух ветеранів Києва», ГО «Ветеранське братерство», Спортивний клуб «Ragnarök», ГО «Спілка Учасників, Ветеранів, Інвалідів АТО та бойових дій», Громадська рада при Міністерстві у справах ветеранів України, ГО «Вівчарство та козівництво України» та Revived Soldiers Ukraine.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-