Пандемія загострила гендерні проблеми – уповноважений Кабміну

Пандемія загострила гендерні проблеми – уповноважений Кабміну

Укрінформ
Пандемія COVID-19 актуалізувала проблему гендерної нерівності та призвела до зростання домашнього насильства.

Про це сказала Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко під час Київського саміту перших леді та джентльменів, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми відчуваємо багато негативних наслідків пандемії - це і хвороби, і втрачені життя, нереалізовані плани, втрата роботи, одночасно зростання безоплатної праці з обслуговування, яка здебільшого лягає на жіночі плечі, зростання домашнього насильства... Це проблеми, які є у всіх країнах", - сказала Левченко.

Вона додала, що торік випадків домашнього насильства в Україні було у півтора раза більше, ніж у 2019-му: "Більшість постраждалих - це жінки. Це говорить нам, що пандемія непропорційно більше впливає на жінок, це виклик для світу... Пандемія оголила гендерну нерівність як одну з причин того нерівного впливу, якого ми зазнаємо, і примусила всіх нас більше уваги приділяти питанням гендерної політики".

Левченко зазначила, що, попри збройну агресію Росії проти України, питання гендерної рівності залишається у фокусі політики Президента та уряду. Вона нагадала, що в Україні створять мережу спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Читайте також: Гендерна дискримінація проявляється в усіх ключових сферах — Левченко

Крім того, Левченко наголосила на необхідності ратифікації Україною Стамбульської конвенції, яка є міжнародним юридичним обов’язковим актом під егідою Ради Європи, що охоплює питання, пов'язані з насильством проти жінки (покарання й переслідування злочинців, захист і допомога жертвам, запобігання та протидія насильству як соціальному явищу).

Як повідомляв Укрінформ, Київський саміт перших леді та джентльменів "М’яка сила у новій реальності" відбувся 23 серпня на території Національного заповідника "Софія Київська". Захід було організовано з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-