«Благословення України»: у Софії Київській - молитва з нагоди Дня Незалежності

«Благословення України»: у Софії Київській - молитва з нагоди Дня Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
З нагоди 30-річчя Незалежності України у Софії Київській проходить молитовний захід «Благословення України». Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На заході присутні Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська, представники різних церков: глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) архієпископ Святослав (Шевчук), речник Православної церкви України архієпископ Євстратій Зоря, єпископ Київсько-Житомирський Римсько-Католицької церкви в Україні Віталій Кривицький та інші.

Молитва з нагоди Дня Незалежності у Софії Київській / Фото: Офіс Президента

Долучитися до молитовного заходу можна онлайн за посиланням.

Захід організовує та проводить Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій у співпраці та співучасті з главою Української держави.

Читайте також: У центрі Києва тривають останні приготування до урочистостей та параду

Як повідомлялося, у вівторок, 24 серпня, Україна відзначає 30-ту річницю проголошення Незалежності.

День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Цього року в межах відзначення 30-річчя Незалежності України відбуваються святкові заходи по всій країні, які розпочалися 22 серпня і триватимуть до 24 серпня. Всі вони об’єднані гаслом "Ти у мене єдина". Так, 24 серпня на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України, що символізуватиме силу нашої незалежності.

Крім військового параду з нагоди Дня Незалежності України 24 серпня відбудуться два концерти – італійського оперного співака Андреа Бочеллі на НСК "Олімпійський".

Міністерство культури та інформаційної політики створило Цифрову мапу подій до Дня Незалежності України, що відображає заходи, які можна відвідати до 30-річчя незалежності у Києві та інших містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-