У Росії визнали «небажаними» дві релігійні організації з України

У Росії визнали «небажаними» дві релігійні організації з України

Укрінформ
Генпрокуратура Російської Федерації визнала "небажаними" низку релігійних організацій з України та Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс.

"Прийнято рішення про визнання небажаною на території Російської Федерації діяльності наступних неурядових організацій: Міжнародний християнський рух "Нове покоління" (Латвійська Республіка); "Євангельська християнська церква "Нове Покоління" (Латвійська Республіка); Духовне Управління Євангельських Християн Української Християнської Церкви "Нове Покоління"; Духовний Навчальний Заклад Міжнародний Біблійний Коледж "Нове Покоління" (Україна)», - йдеться у повідомленні.

У генпрокуратурі пояснили, що діяльність цих організацій становить "загрозу основам конституційного ладу і безпеки Російської Федерації".

Читайте також: У Москві журналісти протестували проти визнання ЗМІ іноагентами: є затримані

Зазначається, що за провадження діяльності на території РФ цих організацій законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Інформація про прийняте рішення спрямована до мін'юсту Росії для внесення відомостей до переліку іноземних і міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, 20 серпня мін'юст РФ включив телеканал "Дождь" і видання "Важные истории" в реєстр ЗМІ-іноагентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-