Пандемія стала серйозним викликом для освіти, але Україна впоралася з ним - Зеленська

Пандемія стала серйозним викликом для освіти, але Україна впоралася з ним - Зеленська

Укрінформ
Пандемія стала серйозним викликом для освіти, але Україна впоралася із цим та стала сильнішою.

Про це дружина Президента України Олена Зеленська заявила під час Київського саміту перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тепер ми можемо з упевненістю сказати, що наша система освіти стала більш готовою до таких іспитів (пандемія - ред). Цей іспит дав нам багато чого зрозуміти. По-перше, у нас є заради кого об'єднуватися - це наші діти. І з такого єднання міністерств, телеканалів, бізнесу, волонтерів, громадських організацій, батьків, мені здається, з такого варто брати приклад", - сказала Зеленська.

Дружина Президента розповіла учасникам саміту про те, як у 2020 році Міністерство освіти та науки спільно з Українським інститутом розвитку освіти, Міністерством цифрової трансформації запустило національну освітню платформу Всеукраїнська школа онлайн для учнів 5-11 класів. Матеріали, розміщені на платформі, використовувалися як для дистанційного навчання, так і для занять безпосередньо у школі. Проєкт забезпечив учнів відеопоясненнями, конспектами, тестами та можливістю відстежити навчальний прогрес, а вчителів – необхідними методичними рекомендаціями та прикладами застосування сучасних освітніх технологій. Тоді, коли усі українці змушені були сидіти вдома, учні навчалися , увімкнувши телевізор, адже з понеділка до п'ятниці для них за певним розкладом транслювали уроки.

Читайте також: Гіларі Клінтон привітала Саміт перших леді та джентльменів

Вона подякувала усім, хто допомагав втілювати у життя проєкт Всеукраїнська школа онлайн. "Навчання неможливо зупинити, і ми не зупинили", - додала дружина Президента.

Олена Зеленська зазначила, що Україна має навчитися жити у постійних змінах, не зупинятися, адже діти мають вивчати те, чого раніше ніколи не вчили їхні батьки, бо світ змінився. "Напевно, у житті кожний виклик та кожний іспит робить нас кращими, я дуже сподіваюся на те, що й цей іспит зробив нас кращими", - сказала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Київський саміт перших леді та джентльменів під назвою "М’яка сила у новій реальності" у понеділок розпочав роботу на території національного заповідника "Софія Київська".

Захід організований з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

23 серпня відзначається День Державного прапора України. Цього дня у Києві відбувається два великих саміти — установчий саміт Кримської платформи та Київський саміт перших леді й джентльменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-