Пишаємося служінням та свідченням ПЦУ - Варфоломій

Пишаємося служінням та свідченням ПЦУ - Варфоломій

Укрінформ
ПЦУ стала об’єктом нещадних виявів наклепу та фальші з боку певних кіл, які не хочуть незалежності Православної Церкви в Україні від зовнішніх впливів. Служіння та свідчення ПЦУ викликає захоплення.

Про це в інтерв’ю Укрінформу перед своїм візитом до України сказав Вселенський Патріарх Варфоломій.

«Ми пишаємося служінням і свідченням цієї Церкви, не приховуючи того, що вона стала об’єктом нещадних виявів наклепу та фальші з боку певних кіл, які не хочуть незалежності Православної церкви в Україні від зовнішніх впливів», - сказав Варфоломій.

Читайте також: Варфоломій їде в Україну, аби розділити радість святкування Незалежності - Епіфаній

Вселенський Патріарх наголосив на тому, що все, від чого потерпає Православна Церква України, переживає і Матір-Церква, Вселенський Патріархат.

«На жаль, деякі люди, як здається, звикли говорити неправду та чинити своєрідні релігійні знущання, думаючи, що таким чином вони залякають Вселенський Патріархат, помісні автокефальні церкви та саму новостворену Православну Церкву України. Однак християнство не може бути під загрозою. Церкву не можна тероризувати. Брехня та дифамація (наклеп – ред.) не засмучують нас; навпаки, вони зміцнюють нашу віру в Канони, традиції та Істину Церкви», - сказав він.

Варфоломій наголосив на тому, що Блаженніший Митрополит Київський Епіфаній є розважливим Предстоятелем ПЦУ, який вміє «ефективно та в дусі канонічної традиції православ’я» керувати церковними справами.

Читайте також: ПЦУ пояснила правила для вірян під час літургії Варфоломія та Епіфанія

Як відомо, сьогодні починається візит Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя - Нового Рима і Вселенського Патріарха до України.

21 серпня о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння - 9:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-