Ізраїль готовий долучитися до висадки дерев у рамках українського проєкту «Зелена країна»

Ізраїль готовий долучитися до висадки дерев у рамках українського проєкту «Зелена країна»

Укрінформ
Ізраїль готовий долучитися до висадки дерев у рамках українського проєкту «Зелена країна».

Про це йшлося під час зустрічі міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського з послом Ізраїлю в Україні Міхаелем Бродським та керівництвом Єврейського національного фонду KKL-JNF, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Сторони обговорили роль лісів у пом'якшенні проявів зміни клімату, боротьбу з опустелюванням, зупинення деградації земель, стале використання та збереження лісів.

«Україна ставить перед собою амбітну ціль – збільшити площі лісів на 1 млн га до 2030 року. Для цього застосовуватиметься комплексний науково-обґрунтований підхід, який включає ідентифікацію, збереження та надання статусу лісів самозалісненим територіям, виведення деградованого, малопродуктивного рілля з господарського обігу та відновлення природних екосистем, збереження степових та інших цінних ландшафтів. Вже цієї осені стартує ініціатива Володимира Зеленського щодо масштабного заліснення України, в рамках якої плануємо висадити 1 млрд дерев у наступні 3 роки», - повідомив Абрамовський.

За словами міністра, Україні цікавий досвід фонду KKL-JNF у лісорозведенні. Ця організація працює в усьому світі та займається озелененням Ізраїлю у надскладних кліматичних умовах. "Тому ми б хотіли розпочати співпрацю в цьому напрямку", - сказав Абрамовський.

"Ізраїль готовий співпрацювати та підтримувати Україну у багатьох сферах. Ми дуже раді, що Єврейський національний фонд KKL-JNF починає свою роботу в Україні. Це організація зі 120-річним досвідом, яка працює у всьому світі та займається озелененням Ізраїлю у різних кліматичних умовах, у тому числі і в умовах посухи. Її головна мета – озеленення та розвиток лісового господарства. За останні 70 років в Ізраїлі висадили близько чверті мільярда дерев. Я впевнений, що Україна та KKL-JNF започаткують та успішно реалізують проєкти у рамках ініціативи Президента України щодо масштабного заліснення", - зазначив Бродський.

Читайте також: РНБО проведе засідання щодо збереження лісів – Данілов

У результаті зустрічі ізраїльські партнери запропонували реалізацію кількох пілотних проєктів із зупинення деградації земель та лісорозведення у декількох областях України, що стане підґрунтям для розробки єдиних підходів до розв'язання проблеми з деградованими сільськогосподарськими землями, аби поширити цей досвід на решту території України; обмінятися досвідом у сфері запобігання та ліквідації лісових та ландшафтних пожеж; розпочати спільні проєкти у сфері кліматичної, водної політики та природно-заповідного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Президент Зеленський оголосив початок екологічного проєкту "Зелена країна", в рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 мільйон гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-