МОЗ закупило нову партію тоцилізумабу: їм лікуватимуть тяжкохворих з COVID-19

МОЗ закупило нову партію тоцилізумабу: їм лікуватимуть тяжкохворих з COVID-19

Укрінформ
Задля своєчасної допомоги тяжкохворим із COVID-19 було закуплено 2784 флаконів препарату тоцилізумаб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

“Світова практика використання препарату та тогорічний досвід його участі в лікуванні українців дає підстави й надалі його застосовувати. Дослідження ще тривають, але зараз, якщо є можливість зберегти життя - ми маємо її використати”, - прокоментував постачання препаратів заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Він додав, що ДП “Медичні закупівлі України” придбали патентований оригінальний препарат безпосередньо у виробника.

Читайте також: COVID-19 у дітей і вагітних: в Україні планують оновити протокол лікування

У МОЗ зазначають, що наразі також триває закупівля 14 346 упаковок Ремдесевіру. Також є домовленості про постачання інноваційного противірусного препарату прямої дії, про це буде повідомлено додатково. Цей препарат призначають пацієнтам, які знаходяться на амбулаторному лікуванні, з метою уникнення ускладнень та госпіталізацій. Зараз він знаходиться на третій (останній) стадії клінічних досліджень. МОЗ попередньо домовився про квоту на постачання препарату для лікування 300 тис. пацієнтів.

Як повідомлялося, на початку квітня Міністерство охорони здоров'я внесло зміни до протоколу лікування коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема, додавши тоцилізумаб для лікування пацієнтів з критичним перебігом COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-