Прикордонники отримали від ОБСЄ кінологічне обладнання

Прикордонники отримали від ОБСЄ кінологічне обладнання

Фото
Укрінформ
У Києві представники ОБСЄ передали кінологічне майно для екіпірування та транспортування прикордонних службових собак.

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби, повідомляє Укрінформ.

Захід проходив у рамках реалізації Проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка Державної прикордонної служби України у запобіганні та боротьбі з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин».

Всього під час офіційної церемонії Держприкордонслужба отримала 500 спеціальних тактичних шлеїв для собак та 6 пересувних причепів для комфортного перевезення і розміщення службових собак під час несення служби у віддалених місцях.

Заступник голови Державної прикордонної служби Сергій Сердюк, відзначаючи високий рівень співпраці між Держприкордонслужбою та ОБСЄ, зауважив: «Саме така співпраця у поєднанні з наполегливістю прикордонного відомства України сприяє стрімкому руху нашої служби до рівня правоохоронного органу європейського зразка».

Читайте також: ОБСЄ завершує проєкти з вдосконалення системи хімбезпеки в Україні

Він подякував за надану допомогу та наголосив, що реалізація спільного з ОБСЄ проєкту дозволить не лише покращити технічне забезпечення персоналу, але й допоможе підвищити професійну підготовку, а також міжнародну та міжвідомчу взаємодію.

«Роль кінологічних служб у боротьбі з транснаціональною організованою злочинністю, чи то з торгівлею наркотиками, чи із незаконним обігом зброї, боєприпасів і вибухових речовин, є ключовою. Сподіваємося, що обладнання, яке ми передаємо сьогодні Держприкордонслужбі, підвищить ефективність роботи її кінологічних підрозділів», – зазначив присутній на заході координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен.

У ДПСУ зауважили, що передача кінологічного майна для екіпірування та транспортування службових собак є першим етапом проєкту.

Загалом за цим проєктом заплановано отримати GPS-трекери, комп’ютерну техніку, прилади та обладнання для виявлення вибухових речовин, зброї і боєприпасів, а також БПЛА та запахові носії для собак.

Окрім технічної допомоги в рамках Проєкту було проведено низку пілотних базових тренінгів з протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин через державний кордон. До навчальних тренінгів, в яких вже взяли участь понад 150 військовослужбовців ДПСУ, долучалися експерти ОБСЄ, ФРН, Франції, Республіки Польща, Литви, Інтерполу, Європолу та центральних органів виконавчої влади України.

Загальна вартість Проєкту, реалізація якого розпочалася у 2019 році та триватиме до вересня 2022 року, складає 2,2 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-