На дезінфекцію в школах виділили майже 800 мільйонів — Шкарлет

На дезінфекцію в школах виділили майже 800 мільйонів — Шкарлет

Укрінформ
Цього року на забезпечення засобами індивідуального захисту та дезінфекцію в школах під час пандемії виділили майже 800 мільйонів гривень.

Про це сказав міністр освіти й науки Сергій Шкарлет на брифінгу в межах Всеукраїнського серпневого форуму “Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У цьому році виділено 500 млн грн саме на засоби дезінфекції й забезпечення антипандемічної ситуації. Це від уряду. І 259 млн грн виділила Верховна Рада, проголосувавши зміни до закону про бюджет. В цілому майже 800 млн грн було виділено на забезпечення і покращення санітарних умов під час ковіду”, - сказав Шкарлет.

Водночас він поінформував про наявність залишків освітньої субвенції, які можна використовувати на покриття витрат на дезінфекцію та засоби індивідуального захисту.

Читайте також: Шкарлет розповів про вступну кампанію-2021 і зміни на наступний рік

“Окрім цього, є залишки освітньої субвенції, принаймні на сьогодні це точно, 4 млрд грн, які органи місцевого самоврядування можуть використовувати в частині покриття витрат на дезінфекцію і на засоби індивідуального захисту”, - розповів міністр.

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року Кабінет Міністрів виділив майже 540 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-