Мер Бодрума подякував українцям за допомогу у боротьбі з лісовими пожежами

Мер Бодрума подякував українцям за допомогу у боротьбі з лісовими пожежами

Укрінформ
Українські рятувальники надали вагому підтримку, взявши участь у операціях по боротьбі з вогнем у районі турецького курортного міста Бодрум, що на Егейському узбережжі. Особливо цінною була підтримка українських авіаторів у темний час доби.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказав мер Бодрума Ахмет Арас.

«Ми ніколи не забудемо підтримку України, яка однією з перших країн надала допомогу у боротьбі з вогнем та відправила свої літаки та гелікоптери. Надана допомога стала важливим чинником для взяття вогню під контроль та гасіння пожеж. Українські пожежні гелікоптери та льотчики виявили велику мужність під час польотів. Особливо важливою була боротьба з вогнем у темний час доби, що стало ефективною підтримкою командам, які боролися з вогнем на землі. Дякую за цей внесок. Висловлюю свою безмежну вдячність українському народу та Президенту України Володимиру Зеленському за якнайшвидшу підтримку у цій боротьбі», - сказав Арас.

Мер Бодрума зауважив, що глобальне потепління, наслідки якого все більше відчуваються останніми роками, вимагає вироблення рішень у всьому світі, зокрема у Середземноморському регіоні, де не лише Туреччина, а й Італія, Греція та Іспанія переживають найспекотніші дні та ведуть боротьбу з наймасштабнішими пожежами в своїй історії.

За словами Араса, у регіоні вже розпочато масштабні кампанії у співпраці з регіональним управлінням лісового господарства та неурядовими організаціями для відновлення втрачених у вогні зелених насаджень.

Читайте також: У Туреччині загасили всі великі лісові пожежі

«Ми будемо захищати екосистему регіону та керувати роботами з лісорозведення, ґрунтуючись на наукових підходах. Лісам потрібен деякий час на відновлення, ми впораємося з цим», - запевнив керманич Бодрума.

У районі Бодрума не було загиблих чи поранених внаслідок лісових пожеж. Як запобіжний захід було евакуйовано один з кварталів в районі Мумжулар, що за 50 км від центру Бодрума. Там було пошкоджено вогнем кілька будинків, проведено охолоджувальні роботи. Внаслідок пожеж було пошкоджено близько 9 тисяч гектарів земель. Оцінка збитків триває.

Як повідомляв Укрінформ, перші пожежі в Туреччині виникли 28 липня поблизу м. Манавгат у провінції Анталія, які поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла. Україна 30 липня направила на допомогу Туреччині для боротьби з лісовими пожежами два літаки АН-32П ДСНС України з екіпажами та групу забезпечення у складі 14 осіб. Згодом до країни прибули екіпажі авіакомпанії «Українські вертольоти». У ніч проти 11 серпня екіпажі цієї авіакомпанії ліквідували пожежі в районі Дерекой, неподалік Бодрума, на південному заході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-