«Компенсація ПДВ»: кіберполіція розповіла про нову шахрайську схему

«Компенсація ПДВ»: кіберполіція розповіла про нову шахрайську схему

Укрінформ
Звернення громадян, які стосуються інформації, розміщеної на порталі «Єдиний Компенсаційний Центр Повернення Невиплачених Грошових Коштів» щодо нібито компенсації ПДВ, направлені до слідчих підрозділів поліції для прийняття рішень щодо відкриття кримінальних проваджень.

Про це Укрінформу повідомили у Департаменті кіберполіції Нацполіції України (НПУ).

Як уточнили у кіберполіції, з початку цього тижня до них почали надходити звернення щодо цього виду шахрайства, і усього надійшло 6 таких звернень, з них 3 - звернення від потерпілих, та ще 3 - звернення від громадян у порядку інформування.

«Оскільки Департамент кіберполіції є оперативним підрозділом і у його структурі відсутні слідчі підрозділи, всі звернення зареєстровані к єдиному обліку в органах (підрозділах) поліції заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, затвердженого наказом МВС від 8 лютого 2019 року № 100, та направлені до слідчих підрозділів для прийняття процесуальних рішень щодо відкриття кримінальних проваджень», - поінформували правоохоронці.

Читайте також: Фонд гарантування просить перевірити компанію-двійника, яку підозрює у шахрайстві

Раніше в Інтернеті з'явився сайт «Єдиного Компенсаційного Центру Повернення Невиплачених Грошових Коштів», на якому зазначається інформація щодо, нібито, можливості отримати компенсацію ПДВ від 7 000 грн до 90 000 грн.

На сайті зазначається, що отримати цю компенсацію, нібито, можна до 15 серпня 2021 року, і що сума, нібито, нараховувалася за останні 36 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-