З Афганістану хочуть евакуюватися близько 90 українців - МЗС

З Афганістану хочуть евакуюватися близько 90 українців - МЗС

Укрінформ
Близько 90 українців афганського походження та членів їхніх родин мають бажання евакуюватися із Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За словами Ніколенка, Посольства України в Таджикистані та Пакистані формують список українських громадян, які мають бажання евакуюватися з Афганістану. Зараз йдеться про близько 90 українців афганського походження та членів їхніх родин.

Читайте також: Другий український літак вже у Кабулі, але не може вилетіти - Кулеба

Речник заявив, що паралельно МЗС, посольства та причетні відомства працюють над можливими шляхами безпечної евакуації. Він також повідомив, що в МЗС взаємодіють і з іноземними партнерами.

Для отримання допомоги українці в Афганістані мають повідомити посольству в Таджикистані або Пакистані свої контактні дані та місцезнаходження за телефонами +992 900 00 6520, +992 372 35 8412, +925 126 08 966 або написати на електронні адреси emb_tj@mfa.gov.ua чи emb_pk@mfa.gov.ua

Родичі в Україні також мають можливість звернутися на цілодобову «гарячу лінію» МЗС +380 44 238 1657 та написати листа на електронну адресу відомства cons_or@mfa.gov.ua.

Читайте також: При спробі порушення кордону Узбекистан збив літак, на якому з Афганістану тікали військові

Ніколенко нагадав, що надання допомоги українським громадянам в Афганістані перебуває на особливому контролі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про "завершення війни" в Афганістані та зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Читайте також: Таджикистан спростував повідомлення про прибуття в країну президента Афганістану

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з Кабула українським літаком евакуювали 80 осіб, у тому числі вісьмох українців.

Рада Безпеки ООН 16 серпня збереться на позачергове засідання у зв'язку із ситуацією в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-