В Афганістані - близько 50 українців, МЗС з'ясовує кількість охочих евакуюватися

В Афганістані - близько 50 українців, МЗС з'ясовує кількість охочих евакуюватися

Укрінформ
В Афганістані перебувають близько 50 українців, дипломати уточнюють, хто з них хоче евакуюватися, і паралельно відпрацьовують безпечні шляхи евакуації.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"За інформацією МЗС, в Афганістані продовжують перебувати до 50 українців. Майже з усіма нині встановлений зв'язок, дипломати уточнюють, хто із них має бажання бути евакуйованим. Паралельно опрацьовуються можливі шляхи безпечної евакуації, у тому числі із використанням можливостей іноземних партнерів. Тримаємо ситуацію на особливому контролі", - сказав Ніколенко.

Він нагадав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив терміново посили посольство України в Душанбе, яке відповідає за Афганістан.

"Тепер одразу дві українські дипустанови – в Таджикистані та Пакистані – моніторять ситуацію та готові допомагати нашим громадянам", - запевнив речник МЗС.

Читайте також: Міністр оборони Британії каже про малоймовірність повернення військ в Афганістан

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про "завершення війни" в Афганістані і зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Читайте також: Щонайменше п’ятеро осіб загинули в аеропорту Кабула – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з Кабула українським літаком евакуювали 80 осіб, у тому числі 8 українців.

Читайте також: Таліби почали забирати зброю у жителів Кабула

Рада Безпеки ООН 16 серпня збереться на позачергове засідання у зв'язку із ситуацією в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-