Зараз в Україні зайняті близько 7% COVID-ліжок – Кузін

Зараз в Україні зайняті близько 7% COVID-ліжок – Кузін

Укрінформ
В Україні зайнято близько 7% ліжок, які виділені під госпіталізацію пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю Укрінформу.

«Зараз навантаження на систему охорони здоров'я є контрольованим. Загалом, станом на сьогодні (12 серпня – ред.) зареєстровано 2 765 захворілих, які госпіталізовані. Такий рівень госпіталізацій свідчить, що зайнято близько 7% ліжок, які виділені під госпіталізацію пацієнтів з COVID-19. Реанімаційні ліжка у нас зайняті на 13%, ліжка з киснем - на 9%, апарати штучної вентиляції легень – на 3%», - сказав Кузін.

Він зазначив, що наразі пропрацьовують алгоритми і маршрути руху пацієнтів з COVID-19, щоб їх дійсно госпіталізували лише в опорні лікарні. За його словами, у МОЗ намагаються не допускати госпіталізації в непрофільні лікарні, тому що там можуть бути неналежні умови і для лікарів, і для пацієнтів, і у тому числі там не виключено інфікування медичних працівників і інших пацієнтів.

Кузін додав, що на сьогоднішній день лікарні, які законтрактовані і визначені для лікування COVID-19, повністю забезпечені централізованим киснем.

Читайте також: У неділю проти COVID-19 вакцинувалися 51 068 українців

Як повідомлялося, в Україні минулої доби виявлено 417 випадків захворювання на COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіли – 2 266 329 осіб, одужали – 2 197 075 осіб, летальні випадки – 53 269, проведено ПЛР-тестувань – 11 677 835.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-