ВАКС залишив Чауса під домашнім арештом

ВАКС залишив Чауса під домашнім арештом

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила екссуддю Дніпровського райсуду столиці Миколу Чауса під цілодобовим домашнім арештом.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар суду Карина Стойка.

"Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення суду першої інстанції", - сказала вона.

Відповідно суд залишив без задоволення клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання екссудді запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня ВАКС обрав Чаусу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Читайте також: У Молдові направили до суду першу справу про викрадення Чауса

У серпні 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса на отриманні хабаря в розмірі 150 тис. дол.

У вересні того ж року Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури про надання згоди на затримання та арешт судді. Однак Чаус втік із України й переховувався в Молдові. Третього квітня цього року адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева.

30 липня низка українських ЗМІ повідомили про виявлення Чауса в селі на Вінниччині - нібито житель села Мазурівка сказав поліції, що Чаус перебуває в цьому населеному пункті. Після цього поліція затримала екссуддю, але його пізніше нібито "перехопили" співробітники СБУ та вивезли в невідомому напрямку.

Згодом у СБУ заявили, що "не викрадали" Чауса, а діяли в рамках закону та своїх повноважень, оскільки розслідують викрадення екссудді та незаконне переправлення його через державний кордон.

Зі свого боку НАБУ наполягає на передачі їм Чауса, обвинуваченого в корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-